lunes, 10 de enero de 2011

Els articles

El tractat de pau era compost per 14 articles en Brest-Litovsk:

Article 1:
Es declara la fi de la guerra.

Article 2:
Els poders signataris suspendran la propaganda contra l'altre bàndol.

Article 3:
Rússia renuncia a qualsevol reclamació sobre els territoris a l'oest de la línia d'influència traçada prèviament. El futur status d'aquests territoris serà determinat per Alemanya i Àustro-Hongria.

Article 4:
Alemanya continuarà ocupant territoris a l'est de la línia d'influència traçada fins que Rússia no desmobilitzi les seves tropes.
Batum, Kars i Ardahan seran buidats de tropes russes i cedides a l'Imperi otomà.
Article 5:
Rússia ha de netejar les seves aigües de vaixells de guerra de les altres nacions aliades.
Rússia ha de netejar les aigües del Mar Bàltic i Mar Negre de les seves mines, i indicar les rutes de navegació segures.

Article 6:
Rússia ha de suspendre la lluita contra la Republica Popular Ucraïnesa.
Rússia ha de desocupar Estònia i Livonia, que seran ocupades per policies alemanys. Rússia ha de retornar a tots els habitants d'aquestes regions que van ser deportats o arrestats.
Rússia ha de desocupar Finlàndia i les illes Aland, incloent els seus ports. Si el gel no permet que els vaixells russos deixin els ports, ha de deixar-se una tripulació mínima en els mateixos.
Les illes Aland no han de tornar a ser fortificades.

Article 7:
Rússia ha de reconèixer que Pèrsia i Afganistansón estats lliures i independents.

Article 8:
Els presoners de guerra de tots dos bàndols hauran de ser alliberats i retornats a les seves nacions d'origen.

Article 9:
Tots dos bàndols renuncien a reclamar indenmizaciones de guerra.

Article 10:
Es reinicien les relacions diplomàtiques entre tots dos bàndols.

Article 11:
Les relacions econòmiques entre els bàndols seran definides en altres apèndixs.

Article 12:
Les relacions legals públiques i privades seran discutides en posteriors tractats, igual que l'intercanvi de presoners i navilis mercants a poder de l'altre bàndol.
Article 13:
Es defineix l'autoritat dels textos signats.

Article 14:
El Tractat ha de ser ratificat a Berlin en un lapse inferior a dues setmanes.
El Tractat va ser ratificat el 15 de març. Després de signar el Tractat, Trotsky va criticar al Regne Unit i a Alemanya per dur a terme una lluita per a la divisió del món, no una guerra defensiva. També va declarar:
Estem portant al nostre poble fora d'una guerra en anticipació a la imminent hora esperada, quan els pobles oprimits de totes les nacions prendran la destinació a les seves mans de la mateixa manera que els treballadors de Rússia han fet... Estem aquí per notificar al món la nostra intenció de retirar-nos de la guerra... Al mateix temps, declarem que les condicions proposades pels governs d'Alemanya i Àustria-Hongria són fonamentalment inconsistents amb els interessos de tots els pobles. Els treballadors de totes les nacions rebutgen aquestes condicions, incloent als d'Alemanya i Àustria-Hongria.
Assumint la responsabilitat per la humillante pau, Trotsky va renunciar al seu càrrec de Comissari de Relacions Exteriors poc després.

No hay comentarios:

Publicar un comentario